Hirdetés

Spenótos-medvehagymás quiche

Hozzávalók

1
db 25 cm-es piterformához
+

A tésztához 

200 g liszt
120 g hideg vaj
15 g cukor
50 ml hideg víz
2 csipet só

A töltelékhez

olívaolaj
3 szál újhagyma
½ csomag medvehagyma
250 g friss spenót (ha fagyasztott, akkor 300)
5 db csík bacon
150 g reszelt füstölt sajt
3 db tojás
150 ml tej
100 ml tejszín
1 késhegynyi őrölt cayenne bors
só, őrölt bors ízlés szerint
0.25 db őrölt szerecsendió
4 szem koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos-medvehagymás quiche

Sokan mondták már, hogy egy jó nap, egy igazán király reggelivel indul tökéletesen. Így a tavasz beköszöntével nem hagyhattunk ki egy spenótos-medvehagymás quiche receptet. Amit akár előző este elkészítve másnap gyorsan meg lehet reggelizni, de természetesen tökéletes vacsorára vagy az ünnepi asztalra is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
26
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 25 cm-es piterformához
+

A tésztához 

200 g liszt
120 g hideg vaj
15 g cukor
50 ml hideg víz
2 csipet só

A töltelékhez

olívaolaj
3 szál újhagyma
½ csomag medvehagyma
250 g friss spenót (ha fagyasztott, akkor 300)
5 db csík bacon
150 g reszelt füstölt sajt
3 db tojás
150 ml tej
100 ml tejszín
1 késhegynyi őrölt cayenne bors
só, őrölt bors ízlés szerint
0.25 db őrölt szerecsendió
4 szem koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom

A tésztához a hideg kockára vágott vajat összemorzsoljuk az ujjbegyeinkkel, hozzáadjuk a cukrot, sót és a hideg vizet, majd tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.) és 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig,  majd az alufólia és nehezék nélkül további 10 percig.

Fotó: Puskás Nóri

A töltelékhez az újhagymát apróra vágjuk, majd serpenyőben egy kis olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a medvehagymát, majd összefonnyasztjuk őket. A bacont is megpirítjuk egy minimális olajon. A kisült tésztán elegyengetjük a spenótos tölteléket, rátesszük a bacon csíkokat és megszórjuk reszelt füstölt sajttal. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, tejszínt, fűszereket (kétféle bors, só, szerecsendió), ráöntjük a sajt tetejére, majd félbevágott koktélparadicsomokat nyomkodunk bele és 180 fokon, légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha megszilárdult a teteje.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások