Hozzávalók
- 1 fej fokhagyma
- só, bors
- 1 ek étolaj
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 0.25 db citrom leve és héja
- ½ csokor petrezselyem
- 1 tk méz
- 1 db bagett
- 100 g reszelt trappista
Hozzávalók
- 1 fej fokhagyma
- só, bors
- 1 ek étolaj
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 0.25 db citrom leve és héja
- ½ csokor petrezselyem
- 1 tk méz
- 1 db bagett
- 100 g reszelt trappista
Így készül a sültfokhagyma-krémes bagett!
@streetkitchenhu Sültfokhagyma-krémes bagett 🔥🧄 #garlic #roastedgarlicbread #viral #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @Domonkos Szántóy ♬ All the Fun We Had Together – Official Sound Studio
A sültfokhagyma-krémes bagett elkészítéséhez a fokhagyma tetejét levágjuk, megsózzuk és megolajozzuk a vágott felületét, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük egy tepsin vagy egy szufléformában.
A megsült fokhagymagerezdeket kinyomjuk a héjából, összekeverjük a vajjal, a citrom levével és lereszelt héjával, az aprított petrezselyemmel és a mézzel, majd sózzuk és borsozzuk.
A bagettet hosszában félbevágjuk és megkenjük a vajas keverékkel, majd megszórjuk a trappistával.
Egy tepsire helyezzük a bagetteket, majd 200 fokra előmelegített sütőben (vagy grillfokozaton) aranybarnára sütjük rajtuk a sajtot.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 40-50 perc
Ha tetszett a sültfokhagyma-krémes bagett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!