Hirdetés
Hirdetés

Szuper házi müzliszelet

Hirdetés

Ezt a házi müzliszeletet nyugodt szívvel adhatjátok a gyerkőcöknek is, mert egészséges, ráadásul tuti imádni fogják, na meg nem utolsó sorban tökéletes reggeli lesz a rohanós hétköznapokra. Az egészben a legszuperebb, hogy valójában mindenki kedvére variálhatja a hozzávalókat. Mehet bele törökmogyoró, lenmag, vagy bármilyen aszalt gyümölcs!

Hozzávalók

  • 40 g hámozott földimogyoró
  • 40 g mandula
  • 30 g tökmag
  • 30 g szezámmag
  • 120 g méz
  • 50 g aszalt áfonya
  • 120 g zabpehely
  • 60 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 2 ek juharszirup

Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a földimogyorót, mandulát, tökmagot és szezámmagot. Közben egy másik edényben felmelegítjük a mézet. Mikor lepirultak a magok egy tálba rakjuk őket, hozzáadjuk az áfonyát, a zabpelyhet, és a lisztet. Hozzácsorgatjuk a meleg mézet és a juharszirupot, majd jól összekeverjük. Utolsó lépésként egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk a masszát, elegyengetjük a felszínét és 180 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Miután kivettük a sütőből megvárjuk amíg kihűl és egy éles késsel felszeleteljük.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások