Hozzávalók
A bundás kenyérhez
- 8 szelet szendvicskenyér
- 2 db nagy tojás
- ½ dl tej
A 4 adag epres töltelékhez
- 22 ½ dkg natúr krémsajt
- 10 dkg eper
- 1 tk porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
A 4 adag banános töltelékhez
- 2 db banán (kicsi)
- 4 dkg török mogyoró
- 4 dkg táblás csoki
- 2 ek juharszirup
A 4 adag chilis töltelékhez
- 4 db jalapeño paprika (nem savanyított)
- 1 ek étolaj
- 12 dkg reszelt cheddar sajt
- 8 dkg feta sajt
A 4 adag gombás töltelékhez
- 40 dkg gomba
- 1 fej lilahagyma (nagy)
- 1 ek balzsamecet
- 1 ág kakukkfű
- 3 ek olívaolaj
Hozzávalók
A bundás kenyérhez
- 8 szelet szendvicskenyér
- 2 db nagy tojás
- ½ dl tej
A 4 adag epres töltelékhez
- 22 ½ dkg natúr krémsajt
- 10 dkg eper
- 1 tk porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
A 4 adag banános töltelékhez
- 2 db banán (kicsi)
- 4 dkg török mogyoró
- 4 dkg táblás csoki
- 2 ek juharszirup
A 4 adag chilis töltelékhez
- 4 db jalapeño paprika (nem savanyított)
- 1 ek étolaj
- 12 dkg reszelt cheddar sajt
- 8 dkg feta sajt
A 4 adag gombás töltelékhez
- 40 dkg gomba
- 1 fej lilahagyma (nagy)
- 1 ek balzsamecet
- 1 ág kakukkfű
- 3 ek olívaolaj
A rocksztár reggeli: a töltött bundáskenyér
A hétvégi reggelik egy idő után unalmassá válhatnak, hiszen nincs annyi változata a tojásnak, virslinek és felvágottaknak, hogy igazán változatos legyen minden vasárnap reggel. Ha már te is unod elkészíteni a rántottát és egy alap bundáskenyér sem elégíti ki a vágyaidat, akkor ez a recept pont neked szól. Légy merész, újíts, készítsd el valamelyik nagyon tuti töltött bundáskenyeret! Készülj fel, ezután még hosszú órákig nem leszel éhes!
Édes töltelékek
Az epres töltelékhez az epret felszeleteljük, összekeverjük a porcukorral és a vaníliakivonattal. Az egyik kenyérszeletet megkenjük krémsajttal és ráhalmozunk egy adag epret.
A banános töltelékhez a banánokat felszeleteljük, a csokit és a mogyorót durvára aprítjuk. Az egyik kenyérszeletet befedjük banánszeletekkel, ráhalmozunk egy adag csokit, mogyorót, és csorgatunk rá egy kevés juharszirupot.
Ha sósan próbálnád ki a töltött bundáskenyeret
A chilis töltelékhez egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, rádobjuk az egész chiliket, és addig sütjük rázogatva, amíg a paprikák héja felhólyagosodik és kicsit megpirul. Kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük. Az egyik szelet kenyérre reszelt sajtot halmozunk, rátesszük a felszeletelt sült chilit (aki nem bírja a nagyon csípőset, az erét vágja ki) és rámorzsolunk egy kevés feta sajtot.
A gombás töltelékhez egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon, magas lángon lepirítjuk a felszeletelt gombát. Kiszedjük, félretesszük. A maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, a felszeletelt hagymát mérsékelt lángon puhára pároljuk a kakukkfűvel és a balzsamecettel. Összekeverjük a gombával és az egyik szelet kenyérre halmozunk a gombás-hagymás töltelékből.
A megpakolt szeleteket mindegyik verziónál befedjük egy másik szelet kenyérrel, és kicsit összenyomjuk. A tojásos tejbe mártjuk, és forró olajban kisütjük.