Hozzávalók
A palacsintákhoz
- 120 g liszt
- 8 g sütőpor
- só, bors
- 2 db tojás
- 1 tk mustár
- 250 ml tej
- 2 db olajos tonhalkonzerv (2 x 185 g)
- 80 g zöld olajbogyó
- 1 csipet zöldfűszer
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 db tojás
- sajtkrém
Hozzávalók
A palacsintákhoz
- 120 g liszt
- 8 g sütőpor
- só, bors
- 2 db tojás
- 1 tk mustár
- 250 ml tej
- 2 db olajos tonhalkonzerv (2 x 185 g)
- 80 g zöld olajbogyó
- 1 csipet zöldfűszer
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 db tojás
- sajtkrém
A lisztet, a sütőport, 2 csipet sót és 1 csipet borsot összekeverünk, majd összedolgozzuk a tojással, a mustárral és a tejjel is. A tonhalkonzervet belemorzsoljuk a masszába, az olaját is belelocsoljuk. Az olajbogyókat negyedeljük, és azt is a masszába keverjük. Ízlés szerint szórunk bele zöldfűszert is.
Serpenyőt hevítünk, közepesen magas hőmérsékletűre, majd egy-egy evőkanál olajon a tojások mindkét felét ropogósra sütjük. A sárgája így még folyni fog, de a szélei finom ropogósak lesznek.
A bekevert masszát közepes lángon oldalanként 2-2 percig sütjük. Sajtkrémmel és a tojással tálaljuk a palacsintákat.
Ha tetszett a tonhalas reggeli palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!