Hozzávalók
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 2 ek méz
- 1 tk vaníliakivonat vagy -aroma
- 250 g krémes túró
- 6 - 7 ek zabliszt
- 1 tk sütőpor
- 100 ml zabtej vagy mandulatej
- olaj a sütéshez
- 125 g friss áfonya
A tálaláshoz
- 60 g NUTELLAⓇ
- 4 ek pirított törökmogyoró
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 2 ek méz
- 1 tk vaníliakivonat vagy -aroma
- 250 g krémes túró
- 6 - 7 ek zabliszt
- 1 tk sütőpor
- 100 ml zabtej vagy mandulatej
- olaj a sütéshez
- 125 g friss áfonya
A tálaláshoz
- 60 g NUTELLAⓇ
- 4 ek pirított törökmogyoró
A túrós-áfonyás zabpalacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kicsit kihabosítjuk a mézzel és a vaníliával, azután belekeverjük a túrót, majd a lisztet, a sütőport és a tejet, végül pedig egy spatulával két részletben a fehérjehabot is hozzáadjuk. 5 percig pihentetjük.
Enyhén kiolajozott serpenyőbe kis halmokat formázunk a tésztából, beleszórunk 4-5 szem áfonyát, majd lassan, az elején fedő alatt, kb. 3 percig sütjük, ezután megfordítjuk, és további 3 percet sütjük.
A palacsintákat a durvára vágott pirított törökmogyoróval, néhány szem áfonyával, valamint NUTELLA®-val tálaljuk.
Ha tetszett a túrós-áfonyás zabpalacsinta NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!