Hozzávalók
- 500 ml tej
- 3 ek méz
- 1 rúd kisebb fahéj
- 1 db csillagánizs
- 2 szem szegfűbors
- 4 db nagyobb narancs
- 6 db túrós táska
- 3 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 5 ek cukor
- 1 db vaníliarúd
- 2 ek hideg vaj
- 2 ek durvára vágott natúr pisztácia
Túrós táska felfújt naranccsal és pisztáciával
Hozzávalók
- 500 ml tej
- 3 ek méz
- 1 rúd kisebb fahéj
- 1 db csillagánizs
- 2 szem szegfűbors
- 4 db nagyobb narancs
- 6 db túrós táska
- 3 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 5 ek cukor
- 1 db vaníliarúd
- 2 ek hideg vaj
- 2 ek durvára vágott natúr pisztácia
Zseniális ez a kaja. Adott a túrós táska, ami már önmagában is egy finom dolog, de pár trükkel egy extrán szaftos, kívül mégis ropogós és nagyon finom cuccot tudtok varázsolni belőle!
Egy kis lábosban forrásig melegítjük a tejet a mézzel, a fahéjjal, csillagánizzsal és a szegfűszeggel, majd hagyjuk kihűlni. Eztuán leszűrjük, a fűszereket eldobjuk, a tejben pedig elkeverjük a tojásokat és a tojássárgáját.
A narancsokat kifilézzük. A túrós táskákat 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Egy hőálló tál aljára darabolunk egy kevés hideg vajat, beleszórjuk a túrós táska darabok felét. Rászórjuk a narancsgerezdeket, majd a maradék túrós táskát és a durvára vágott pirított pisztácia felét. A végén az egészet leöntjük a fűszeres tojásos tejjel. A tetejét megszórjuk a maradék pisztáciával.
190 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt, szép aranyszínűre és ropogósra sül. Azonnal tálaljuk.