Hirdetés

Ütős reggeli buci: english muffin

Hirdetés

Ütős reggeli buci: english muffin

Mivel nem szeretnénk, hogy english muffinra vágyakozva máris az először eszetekbe jutó gyorsétterem felé vegyétek az irányt, ezért megmutatjuk, hogy házilag hogy tudjátok elkészíteni! Igazi kiadós reggeli, ami után megnyaljátok majd mind a tíz ujjatokat!
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

Az angol muffinokhoz:

Az előtésztához:

  • 120 g liszt
  • 125 ml langyos víz
  • 1 csapott tk szárított élesztő

 

  • 250 ml tej
  • 1 tk szárított élesztő
  • 410 g liszt
  • 2 tk cukor
  • 1 tk só
  • 2 ek olvasztott vaj

A rántottához:

  • 4-5 tojás
  • só, bors

A szendvicsekhez:

  • 6-7 szelet bacon
  • 2 nagyobb paradicsom
  • pár salátalevél
  • kevés vaj
Fotó: Szilágyi Nóri

A lisztet, vizet és élesztőt egy tálban csomómentesre keverjük és meleg helyen, letakarva legalább 1 órán át, de akár egy egész éjszakát, pihentetjük. Amikor már kissé buborékos, akkor jó az állaga. Egy nagy tálba tesszük a tejet, élesztőt és az előzőleg készített alapot. Jól átkeverjük, hogy homogén állagú legyen, majd hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és bedagasztjuk a tésztát. Mikor kezd összeállni hozzáadjuk az olvasztott vajat és simára dolgozzuk a tésztát. Letakarva hagyjuk 1-2 órán át kelni. A megkelt tésztát kb. 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közepesen forró serpenyőben elkezdjük sütni a muffinokat, majd pár perc után amikor már aranybarnára sült az alja, megfordítjuk és készre sütjük a másik felét is. A tojásokból rántottát készítünk, egy másik serpenyőben pedig lepirítjuk a baconszeleteket. Kettévágjuk a muffinokat, megpirítjuk a vágott felüket, megkenjük vajjal, rakunk rájuk salátaleveleket, bacont, 1-1 szelet paradicsomot és 1-1 evőkanálnyi rántottát, majd beborítjuk a muffin másik felével és már ehetjük is a reggeli szendvicseinket.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?