Hozzávalók
Az előtésztához
- 120 g liszt
- 125 ml langyos víz
- 1 csapott tk szárított élesztő
- 250 ml tej
- 410 g liszt
- 2 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olvasztott vaj
A rántottához
- 4 - 5 db tojás
- só, bors
A szendvicsekhez
- 6 - 7 szelet bacon
- 2 db nagyobb paradicsom
- pár db salátalevél
- kevés vaj
Ütős reggeli buci: english muffin
Hozzávalók
Az előtésztához
- 120 g liszt
- 125 ml langyos víz
- 1 csapott tk szárított élesztő
- 250 ml tej
- 410 g liszt
- 2 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olvasztott vaj
A rántottához
- 4 - 5 db tojás
- só, bors
A szendvicsekhez
- 6 - 7 szelet bacon
- 2 db nagyobb paradicsom
- pár db salátalevél
- kevés vaj
Az english muffin előtésztájának elkészítéséhez a lisztet, vizet és élesztőt egy tálban csomómentesre keverjük és meleg helyen, letakarva legalább 1 órán át, de akár egy egész éjszakát, pihentetjük. Amikor már kissé buborékos, akkor jó az állaga.
Egy nagy tálba tesszük a tejet és az előzőleg készített tésztaalapot. Jól átkeverjük, hogy homogén állagú legyen, majd hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és bedagasztjuk a tésztát. Mikor kezd összeállni, hozzáadjuk az olvasztott vajat és simára dolgozzuk a tésztát. Letakarva hagyjuk 1-2 órán át kelni.
A megkelt tésztát kb. 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közepesen forró serpenyőben elkezdjük sütni a muffinokat, majd pár perc után amikor már aranybarnára sült az alja, megfordítjuk és készre sütjük a másik felét is.
A tojásokból rántottát készítünk, egy másik serpenyőben pedig lepirítjuk a baconszeleteket. Kettévágjuk a muffinokat, megpirítjuk a vágott felüket, megkenjük vajjal, rakunk rájuk salátaleveleket, bacont, 1-1 szelet paradicsomot és 1-1 evőkanálnyi rántottát, majd beborítjuk a muffin másik felével és már ehetjük is a reggeli szendvicseinket.
Ha tetszett az english muffin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!