Hirdetés
Bespájzolva

Vaníliás-málnás csiga, citromos sajtkrémmel

Hozzávalók

1
26x20 cm-es tepsihez, vagy 9 db csigához
+

A tésztához

15 g friss élesztő
50 ml tej
75 ml tej
0.25 tk só
250 g liszt
35 g cukor
1 db tojás
25 g olvasztott vaj

A töltelékhez

3 db tojássárgája
60 g cukor
1 csipet só
½ db vaníliarúd kikapart magja
200 ml tej
50 ml tej
15 g étkezési keményítő
200 g málna (lehet fagyasztott is)

A sajtkrémhez a tetejére

50 g puha vaj
30 g porcukor
125 g natúr Philadelphia krémsajt
1 db citrom reszelt héja, leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vaníliás-málnás csiga, citromos sajtkrémmel

Ahhoz, hogy a napunk jól induljon, elengedhetetlen egy tökéletes reggeli, pláne, ha az még édes is. Ez a recept nem egy rohanós, munkába indulós reggelen kell, hogy elkészüljön, hanem egy szép hétvégén, amikor nincs már dolgunk, csak az ágyból szaglászni a friss péksüti illatát. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

1
26x20 cm-es tepsihez, vagy 9 db csigához
+

A tésztához

15 g friss élesztő
50 ml tej
75 ml tej
0.25 tk só
250 g liszt
35 g cukor
1 db tojás
25 g olvasztott vaj

A töltelékhez

3 db tojássárgája
60 g cukor
1 csipet só
½ db vaníliarúd kikapart magja
200 ml tej
50 ml tej
15 g étkezési keményítő
200 g málna (lehet fagyasztott is)

A sajtkrémhez a tetejére

50 g puha vaj
30 g porcukor
125 g natúr Philadelphia krémsajt
1 db citrom reszelt héja, leve
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Először elkészítjük a krémet. A töltelékhez egy lábasban kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, a sóval, a vaníliarúd magjával és 200 ml tejjel, majd lassú tűzön elkezdjük melegíteni. A keményítőt csomómentesre keverjük 50 ml tejjel és hozzáöntjük a lábasban lévő tejes keverékhez, majd folytonos kevergetés mellett, alacsony lángon, puding állagúra sűrítjük. Folpackkal letakarjuk és megvárjuk míg kihűl.

A tésztához 50 ml langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük 1 tk cukorral, hagyjuk kétszeresére felfutni. A keverőtál aljába öntjük a sót, a lisztet, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, dagasztókarral kicsit összedolgozzuk, hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, olvasztott vajat és 10 percig dagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kétszeresére dagasztjuk (1 óra). Kinyomkodjuk belőle a légbuborékokat és lisztezett felületen kinyújtjuk. A krémet újból átkeverjük, rákenjük a tésztára, megszórjuk a málnaszemekkel és feltekerjük úgy mint a bejglit.

Késsel tekercseket vágunk belőle és kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük. 175 fokon légkeveréses programon 25-30 percig sütjük. Ha barnulna a teteje,de úgy látjuk, hogy nyers még a tészta, akkor egy alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg. Hagyjuk kihűlni. A sajtkrémhez a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a krémsajtot, a citrom reszelt héját és levét, majd krémesre dolgozzuk és megkenjük a csigák tetejét vele.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások