Hozzávalók
A palacsintához
- 150 g rizsliszt
- 100 g gluténmentes zabliszt
- 100 g keményítő
- 1 csipet só
- 200 ml növényi tej
- 90 g xillit (nyírfacukor)
- 1 tk vaníliakivonat
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
- 5 ek kókuszolaj + egy kevés a sütéshez
- 1 - 2 ek pirított mandula
Az áfonyaszószhoz
- 250 g fagyasztott áfonya
- 1 db lime kifacsart leve és reszelt héja
- 100 g xillit
Vegán mindenmentes minipalacsinta, áfonyaszósszal
Hozzávalók
A palacsintához
- 150 g rizsliszt
- 100 g gluténmentes zabliszt
- 100 g keményítő
- 1 csipet só
- 200 ml növényi tej
- 90 g xillit (nyírfacukor)
- 1 tk vaníliakivonat
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
- 5 ek kókuszolaj + egy kevés a sütéshez
- 1 - 2 ek pirított mandula
Az áfonyaszószhoz
- 250 g fagyasztott áfonya
- 1 db lime kifacsart leve és reszelt héja
- 100 g xillit
A minipalacsinta elkészítéséhez a liszteket, keményítőt, sót, xillitet egy keverőtálban elvegyítjük. Külön a tejet, olajat, vaníliát összekeverjük és a lisztes keverékhez adjuk. 15 percet hagyjuk állni, majd enyhén kiolajozott serpenyőbe kis halmokat teszünk és mindkét oldalukat megsütjük.
A szósz hozzávalóit egy gyorsforralóban összekeverjük, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Leturmixoljuk és egy szűrőn átszűrjük. A megsült palacsintákat ezzel a szósszal és pirított mandulával megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!