Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag nyújtott rétestészta
- olvasztott vaj a kenéshez
A töltelékhez
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g friss spenót (150 g fagyasztott)
- 100 g feta sajt
- 1 ek tejföl
- bors
- szerecsendió
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- ½ marék szezámmag
Villámgyors spenótos feta sajtos péksüti
Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag nyújtott rétestészta
- olvasztott vaj a kenéshez
A töltelékhez
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g friss spenót (150 g fagyasztott)
- 100 g feta sajt
- 1 ek tejföl
- bors
- szerecsendió
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- ½ marék szezámmag
Először elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.A krémhez aprítóba tesszük a kihűlt spenótot, a feta sajtot és a tejfölt, megfűszerezzük és összemixeljük.
A sütőt alsó felső sütésen 190 fokra melegítjük. A réteslapokat kihajtogatjuk, majd egymásra tesszük őket úgy, hogy közben a lapokat vajjal megkenjük. 9 egyforma kockára vágjuk. A kockát képzeletben megfelezzük, majd az egyik felét keresztben 3 helyen késsel bevágjuk, a másik felét megkenjük a krémmel, a széleket pedig felvert tojássárgája és tej keverékével. Villa segítségével lenyomkodjuk a széleket és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejüket tojásos tejjel lekenjünk, megszórjuk szezámmaggal és kb. 18 perc alatt készre sütjük.