Hozzávalók
A zabkásához
- 450 ml tej
- 120 g zabpehely
- 50 g darált dió
- 100 g baracklekvár
- 20 g kristálycukor
A tetejére
- 80 g dió
- 4 db sárgabarack
- 50 g aszalt sárgabarack
- 60 g NUTELLA®
Hozzávalók
A zabkásához
- 450 ml tej
- 120 g zabpehely
- 50 g darált dió
- 100 g baracklekvár
- 20 g kristálycukor
A tetejére
- 80 g dió
- 4 db sárgabarack
- 50 g aszalt sárgabarack
- 60 g NUTELLA®
A zserbós zabkása elkészítéséhez a tejet a zabpehellyel, a darált dióval, a baracklekvárral és a cukorral egy gyorsforralóban közepes lángon felrakjuk főni, majd folyamatosan kevergetve kb. 5 perc alatt kása állagúra sűrítjük. A diót durvára aprítjuk, majd egy száraz serpenyőben közepes lángon megpirítjuk.
A kész zabkását tálba szedjük, a tetejére pakolunk szeletelt sárgabarackot, megszórjuk a pirított dióval és a felkockázott aszalt barackkal, végül pedig NUTELLA®-t kanalazunk rá.
Ha tetszett ez a reggeli recept NUTELLA®-val, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!