Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A bolognai raguhoz

1 fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
2 - 3 ek olívaolaj
500 g darált sertéshús
frissen reszelt szerecsendió
3 gerezd fokhagyma
só, bors
300 ml vörösbor
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
100 ml tej
300 ml víz

A besamelhez

80 g vaj
80 g liszt
1.3 l tej
fehér bors
frissen reszelt szerecsendió

Az összeállításhoz

2 ek olívaolaj
12 db lasagne lap
80 g reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legcuccosabb lasagne

Itt a kedvenc ételem, a tökéletes bolognai lasagne! Csináltam már többször is, de annyira fontos, hogy ismerjétek ezt a receptet, hogy bármikor szívesen megmutatom. Nem fogtok tudni lekattanni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
135
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A bolognai raguhoz

1 fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
2 - 3 ek olívaolaj
500 g darált sertéshús
frissen reszelt szerecsendió
3 gerezd fokhagyma
só, bors
300 ml vörösbor
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
100 ml tej
300 ml víz

A besamelhez

80 g vaj
80 g liszt
1.3 l tej
fehér bors
frissen reszelt szerecsendió

Az összeállításhoz

2 ek olívaolaj
12 db lasagne lap
80 g reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

A vöröshagymát finomra vágjuk, a zellerszárat és a répát lereszeljük, majd a felforrósított lábasban, kevés olívaolajon jó alaposan lepiritjuk őket. Hozzáadjuk a darált húst, amit szintén magas lángon lepirítunk. Jöhet hozzá a felaprított fokhagyma, reszelt szerecsendió, só és bors. Felöntjük a vörösborral, amivel 5 percig rotyogtatjuk a ragut, jöhet hozzá a passata, a tej és a víz is. A ragut 45 percen keresztül, közepes lángon rotyogtatjuk.

A besamelhez a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, habverővel elkeverjük és felhevítjük. (Figyeljünk rá, hogy a liszt ne barnuljon meg!) Folyamatos keverés közben felöntjük a szobahőmérsékletű tejjel. Miután a tej felforrt, kb. 5 perc forralás után éri el a kellő sűrűséget. Jöhet a só, bors és a reszelt szerecsendió. Az elkészült besamelből kb. 150 ml-t átöntünk a bolognai raguba, és jól elkeverjük. Egy magas falú tepsi alján eloszlatjuk az olívaolajat, jöhet rá egy réteg besamel, majd 3 tésztalap. Erre jöhet a ragu egyharmad része, amit megszórunk reszelt parmezánnal. Ezt kétszer megismételjük.

A tetejére öntjük a maradék besamelt és gazdagon megszórjuk reszelt parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, és ezután még grill fokozaton további 5 percet sütjük, hogy a teteje szép aranybarna legyen. Ha elkészült, várni kell 15-20 percet, és utána lehet tálalni.

Ha tetszett a lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások