Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
6 db nagy húsos paradicsom
6 db színes kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros vegyesen)
3 db nagyobb újkrumpli

A töltelékhez

100 ml olívaolaj
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 marék fenyőmag
1 marék mazsola
300 g rizottó rizs
1 db cukkini
1 db padlizsán
só, bors
kevés frissen reszelt szerecsendió
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
1 ek cukor

A tálaláshoz

petrezselyem
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Gemista, a király vega görög kaja

Készüljetek fel egy nagyon nyári, nagyon zöldséges ételre: ez a görög gemista!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
6 db nagy húsos paradicsom
6 db színes kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros vegyesen)
3 db nagyobb újkrumpli

A töltelékhez

100 ml olívaolaj
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 marék fenyőmag
1 marék mazsola
300 g rizottó rizs
1 db cukkini
1 db padlizsán
só, bors
kevés frissen reszelt szerecsendió
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
1 ek cukor

A tálaláshoz

petrezselyem
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A paradicsomok és a paprikák felső harmadát levágjuk. A paradicsomok belsejét kikaparjuk úgy, hogy ne sértsük fel a héját, és a belsejét apróra vágjuk és félretesszük. A paprikák csumáját kiszedjük, és az összes zöldséget egy nagy tepsire rakjuk a kalapjukkal együtt.

A töltelékhez az olívaolajon az apróra vágott hagymát és 2 gerezd felszeletelt fokhagymát üvegesre párolunk. Beledobjuk a fenyőmagot és a mazsolát. Belekeverjük a rizst. Ha üvegesre hevült, hozzáadjuk a paradicsomvelő felét és összeforgatjuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a padlizsánt és a cukkinit úgy ahogy vannak., és azt is az edénybe dobjuk.  Sózzuk, borsozzuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és mentával.

A tölteni való zöldségek belsejét sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kevés cukorral. A tölteléket mindegyikben kb. ⅔ részig töltjük és rárakjuk a tetejüket. A tepsibe rakjuk a cikkekre vágott krumplit, rálocsoljuk a maradék paradicsomvelőt és a maradék fokhagymát. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a szaftjával, kevés olívaolajjal és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Gemista

Ha tetszett a gemista receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

KIÁLLSZ VELÜNK A GYEREKJOGOKÉRT?

Ma 30 éves a Gyermekjogi Egyezmény, amelyet több mint 190 ország – köztük Magyarország – írt alá. Az Egyezmény összefoglalja azoknak a jogoknak a minimumát, amelyek minden gyereket megilletnek. Ilyen például az életben maradáshoz, fejlődéshez, a védelemhez és a társadalomban való részvételhez való jog.

Az UNICEF Magyarország nevében azért fordulunk most hozzád, mert szükségünk van a segítségedre, hogy az évfordulón minél többen megismerjék a gyerekek alapvető jogait.

Ha te is csatlakoznál a figyelemfelhívó kampányhoz, készíts magadról egy képet, és az UNICEF-et megjelölve, posztold ezzel az üzenettel: Kiállok a gyerekjogok mellett!

Itt elolvashatod az Egyezmény rövidített verzióját:
www.unicef.hu

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások