Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

1
30x25 cm-es tepsihez
+

A tésztához

500 g penne tészta
1 marék reszelt parmezán
50 g vaj
4 - 5 ek tészta főzővíz
1 gerezd fokhagyma
bors

A húsos raguhoz

500 g darált sertéshús
500 g darált marhahús
olaj
1 fej vöröshagyma
2 csipet oregánó
1 csipet fahéj
2 - 3 db babérlevél
frissen őrölt szerecsendió
só, bors
500 ml passata
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 mk füstölt pirospaprika

A besamelhez

120 g vaj
120 g liszt
1.2 l tej
só, fehér bors
őrölt szerecsendió
2 db tojás

Az összeállításhoz

vaj
olívaolaj
parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Pasticcio, a görög rakott tészta

A pasticcio a görögök egyik kedvenc kajája: rengeteg tészta, rengeteg hús és rengeteg besamel. Kell még bármi más?
Kipróbáltam, jóóó lett!
67
Hirdetés

Hozzávalók

1
30x25 cm-es tepsihez
+

A tésztához

500 g penne tészta
1 marék reszelt parmezán
50 g vaj
4 - 5 ek tészta főzővíz
1 gerezd fokhagyma
bors

A húsos raguhoz

500 g darált sertéshús
500 g darált marhahús
olaj
1 fej vöröshagyma
2 csipet oregánó
1 csipet fahéj
2 - 3 db babérlevél
frissen őrölt szerecsendió
só, bors
500 ml passata
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 mk füstölt pirospaprika

A besamelhez

120 g vaj
120 g liszt
1.2 l tej
só, fehér bors
őrölt szerecsendió
2 db tojás

Az összeállításhoz

vaj
olívaolaj
parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A húsos raguhoz a darált húst egy kevés olajon, jó forró edényben elkezdjük lepirítani. Ha a hús kifehéredett, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megszórjuk a fűszerekkel. Felöntjük a passatával, belenyomjuk a fokhagymákat, majd magas lángon hagyjuk, hogy az egész picit lepiruljon. Utána felöntjük fél liter vízzel és kb. 40 percen át rotyogtatjuk. Ha szép krémes és sűrű a ragu, levesszük a tűzről, és megcsináljuk a besamelt.

A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a szobahőmérsékletű tejjel. Csomómentesre elkeverjük, és ha besűrűsödött, fűszerezzük sóval, fehér borssal, szerecsendióval. Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a tojást.

A tésztát az előírtnál 2 perccel rövidebb ideig főzzük sós vízben, majd leszűrjük. Összekeverjük a parmezánnal és a vajjal, adunk hozzá a tészta főzővizéből 4-5 kanálnyit és 1 kanál besamelt.

Egy tepsit kivajazunk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és belerakjuk a tészta felét. Erre jöhet a húsos ragu, rá egy marék reszelt parmezán, a maradék tészta és az egészet leöntjük a besamellel. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt fél órát állni hagyjuk, hogy jól összeálljon, majd kockákra vágva tálaljuk.

Ha tetszett a pasticcio receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások