Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4
főre
+

A fokhagymás csirkéhez

1 ½ kg egész csirke darabokra bontva
12 gerezd fokhagyma
só, bors
200 ml pomace olívaolaj
150 ml fehérbor
1 csokor petrezselyem

A patatas bravashoz

900 g burgonya
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 ek pirospaprika
1 tk cayenne bors
1 ek vörösborborecet
2 ek paradicsompüré
1 ek liszt
100 ml alaplé
olaj a krumpli sütéséhez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pollo al ajillo és patatas bravas

A hangzatos elnevezés mögött egy végletekig egyszerű, ámde annál brutálisabb kaja bújik meg. Imádnivaló ízek, spanyol elegancia és persze teli gyomor! Fokhagymás csirke tökéletes sült krumplival, ahogy én szeretem!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A fokhagymás csirkéhez

1 ½ kg egész csirke darabokra bontva
12 gerezd fokhagyma
só, bors
200 ml pomace olívaolaj
150 ml fehérbor
1 csokor petrezselyem

A patatas bravashoz

900 g burgonya
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 ek pirospaprika
1 tk cayenne bors
1 ek vörösborborecet
2 ek paradicsompüré
1 ek liszt
100 ml alaplé
olaj a krumpli sütéséhez
Bevásárlólistához adom

Pollo al ajillo:

A csirkét darabokra vágjuk. Nagy mennyiségű olívaolajban –  nem extra szűz olívaolajban – kicsit megsütjük a fokhagymagerezdeket, majd kivesszük és félretesszük.  A visszamaradt fokhagymás olívaolajban elősütjük a csirkérészeket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha minden oldaluk körbepirult, kivesszük egy edénybe. Az olaj 2/3-át leöntjük, majd a maradékba visszatesszük a csirkéket és a fokhagymát, felöntjük a borral, mehet bele az aprított friss petrezselyem, és lefedve, alacsony lángon addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Ha a hús puha, fedő nélkül 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, hogy megpiruljon és a leve elfőjön és a szaft besűrűsödjön.

Patatas bravas:

Olívaolajban alacsony hőfokon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk. 5 perc után hozzáadjuk a pirospaprikát és a cayenne borsot. Jól elkeverjük és mehet bele a borecet és a paradicsompüré is. Nagyjából 5 perc főzés után rászórjuk a lisztet és elkeverjük, majd újabb néhány perc múlva felöntjük az alaplével. 5 perc rotyogtatás után az egészet leturmixoljuk. A krumplit meghámozzuk és közepes darabokra vágjuk, forró bő olajban kisütjük. A salsát ráöntjük a krumplira és a fokhagymás csirke mellé tálaljuk.

Ha tetszett a fokhagymás csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások