Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
300 g marhafartő

A marinádhoz

50 ml szójaszósz
50 ml rizsecet

A szószhoz

50 ml világos szójaszósz
50 ml sötét szójaszósz
50 ml mirin (távol-keleti főzőbor)
30 g kínai babpaszta
30 ml rizsecet
30 ml ázsiai chiliszósz
30 g barna cukor
10 ml szezámolaj
1 ek keményítő (kevés vízzel elkeverve)

A pirított zöldségekhez

1 fej fehérhagyma (nagy)
3 cm-es friss gyömbér
1 db chili
2 gerezd fokhagyma
1/2 db kaliforniai paprika
2 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
100 ml mogyoróolaj
1 tk szecsuáni bors

A tálaláshoz

50 g szezámmag
2 - 3 szál újhagyma
250 g jázminrizs
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szecsuáni marha

Ez az étel egyenesen Kínába röpít minket: omlós marhahús, masszív szósz, és egy pici csípősség vár arra, aki elkészíti a receptünket!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g marhafartő

A marinádhoz

50 ml szójaszósz
50 ml rizsecet

A szószhoz

50 ml világos szójaszósz
50 ml sötét szójaszósz
50 ml mirin (távol-keleti főzőbor)
30 g kínai babpaszta
30 ml rizsecet
30 ml ázsiai chiliszósz
30 g barna cukor
10 ml szezámolaj
1 ek keményítő (kevés vízzel elkeverve)

A pirított zöldségekhez

1 fej fehérhagyma (nagy)
3 cm-es friss gyömbér
1 db chili
2 gerezd fokhagyma
1/2 db kaliforniai paprika
2 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
100 ml mogyoróolaj
1 tk szecsuáni bors

A tálaláshoz

50 g szezámmag
2 - 3 szál újhagyma
250 g jázminrizs
Bevásárlólistához adom

A marhahúst vékony lapocskákra szeleteljük, a marinádot összekeverjük, és jó alaposan belenyomkodjuk a húst, majd minimum fél órán át állni hagyjuk. A szósz összetevőit is összekeverjük. Egy felforrósított wokban nagyon kevés mogyoróolajon, magas lángon, két-három körben, 1-2 perc alatt körbepirítjuk a marhahúst, majd kiszedjük. A wokba öntünk még olajat, majd a hagymát elkezdjük hőkezelni.

Néhány perc után belereszeljük a gyömbért, rászórjuk a szeletelt fokhagymát és a felkarikázott chilit is. Utána jöhet a felcsíkozott répa és kaliforniai paprika, illetve a felkarikázott zellerszár is. A wokot rázogatva körbepirítjuk a zöldségeket. Ha szükséges még locsolunk rá kevés olajat. Szecsuáni borssal és sóval ízesítjük. Beleöntjük a szószt, és megvárjuk, amíg besűrűsödik. Visszatesszük a marhahúst, és egy perc múlva készen is vagyunk. Rizságyon tálaljuk, szezámmaggal és újhagymával meghintve.

Ha tetszett a szecsuáni marha receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások