Hozzávalók
A tésztához
- 250 g sütőtökpüré
- 50 ml habtejszín
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 100 g porcukor
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 mk fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet kardamom
- 3 ek olaj
- 100 g fehércsoki-pasztilla
A krémhez
- 100 g fehér csoki
- 250 g hideg mascarpone
- 50 ml hideg habtejszín
- 1 csipet fahéj
A tetejére
- 20 g pirított tökmag
Fehér csokis-sütőtökös muffin
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g sütőtökpüré
- 50 ml habtejszín
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 100 g porcukor
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 mk fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet kardamom
- 3 ek olaj
- 100 g fehércsoki-pasztilla
A krémhez
- 100 g fehér csoki
- 250 g hideg mascarpone
- 50 ml hideg habtejszín
- 1 csipet fahéj
A tetejére
- 20 g pirított tökmag
A fehér csokis-sütőtökös muffin tésztájához először a sütőtökpürét összekeverjük a tejszínnel.
A tojásokat kihabosítjuk a vaníliával és a porcukorral, majd belekeverjük a tejszínes sütőtökpürét és az összes többi hozzávalót. Muffinkapszlikkal bélelt muffinformák háromnegyedéig adagoljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A mascarponét 3-4 percig habosítjuk, majd beletesszük a kihűlt fehér csokit, a tejszínt és a fahéjat, és tovább habosítjuk egy kicsit. Egy habzsákból a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk a krémet, megszórjuk a tökmaggal, és kész is.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a muffinrecept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!