Hozzávalók
Húshoz
- 400 g csirkemell
- 8 db aszaltparadicsom
- 8 levél bazsalikom
- 60 ml tejszín
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 10 szelet bacon kb.
A csicseriborsóhoz
- 310 g konzerv csicseriborsó
- 2 ág kakukkfű
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
- 20 g parmezán
- ½ fej salotta hagyma
Krumplipüréhez
- 400 g krumpli
- só
- 100 g vaj
- 150 g tejföl
Tálaláshoz
- ½ csokor friss petrezselyem
Baconös csirkerolád krumplipürével és sült csicseriborsóval
Hozzávalók
Húshoz
- 400 g csirkemell
- 8 db aszaltparadicsom
- 8 levél bazsalikom
- 60 ml tejszín
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 10 szelet bacon kb.
A csicseriborsóhoz
- 310 g konzerv csicseriborsó
- 2 ág kakukkfű
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
- 20 g parmezán
- ½ fej salotta hagyma
Krumplipüréhez
- 400 g krumpli
- só
- 100 g vaj
- 150 g tejföl
Tálaláshoz
- ½ csokor friss petrezselyem
A baconos csirkerolád elkészítéséhez a csirkemell belső “szűz” részét levágjuk, és egy konyhai aprítógépbe tesszük, majd az így megmaradt húst egy éles késsel kinyitjuk, azaz egy szép nagy szeletté formázzuk.
Az aprítógépbe tesszük a hús mellé az aszalt paradicsomot, a bazsalikomleveleket, a tejszínt, sózzuk, és hozzátesszük a fokhagymát is, majd pépesítjük.
A húst a klopfolás után sózzuk, borsozzuk. Egy folpackot kiterítünk a pultra. Egymás mellé érintőlegesen felsorakoztatjuk a baconszeleteket, ráhelyezzük a húst, megkenjük a töltelékkel, és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A végeit megcsomózzuk, majd egy újabb réteg fóliába tekerjük. Itt még nincs vége a csomagolásnak, ugyanis ezután még két réteg alufóliába is becsomagoljuk. Egy sütőformába öntünk kb. 2 ujjnyi vizet, belehelyezzük a roládot, és 140 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megpároljuk.
A csicseriborsót lecsepegtetjük, és átmossuk, majd egy zsírpapírral borított tepsibe tesszük. Rámorzsoljuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és enyhén sós, bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd belekeverjük a tejfölt is, végül sózzuk.
A csicseriborsót kivesszük a sütőből, ráreszeljük a parmezánt, és megszórjuk az apró kockákra vágott hagymával is.
A húst kivesszük a sütőből, leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és közepesen erős lángon körbepirítjuk egy serpenyőben.
Tányérra szedjük a krumplipürét, rátesszük a felszeletelt húst, rászórjuk a csicseriborsót és a friss, felaprított petrezselymet is.
Elkészítési idő: 90 perc
Ha tetszett a baconös csirkerolád receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több rolád:
Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával
Marhahúsroládos hot dog
Csokis rolád