1. Klasszikus mézeskalács
Ha eddig nem volt még meg a tuti mézeskalácsrecept, ami puha, sokáig eláll, jó fűszeres és persze nagyon finom, akkor ez a te napod. Mentsd is le gyorsan, vásárolj be hozzá, és indulhat a móka!
2. Mákos bejgli
Mákos bejgli nélkül nincs karácsony egy diótagadó embernek sem. Próbáld ki te is idén karácsonykor, és legyen mákod!
3. Diós hókifli
Az omlós tésztás, diós hókifliért szerintem velünk együtt sokan oda és vissza vannak, és a karácsonyi sütisdobozban méltón megállja a helyét a mézeskalács mellett is, úgyhogy most itt is van hozzá a recept!
4. Nóri kedvenc mézes krémese
A klasszikus mézes krémes nem maradhat le az ünnepi megterített asztalról. Legalábbis szerintünk. Ráadásul, csakúgy, mint a zserbót, ezt is elkészítheted (sőt, ajánlott!) akár 3-4 nappal az ünnepek előtt is, mert olyan, mint a jó bor – csak jobb lesz az idő múlásával!
5. Diós bejgli
Ez a recept egy jól bevált verzió, így bátran próbáld ki te is! Ne lepődj meg az élesztő mennyiségétől a receptben, a bejglitésztához elég lesz!
6. Áfonyás-mákos zserbó
Ha nem szereted a diót, és sosem értetted kiskorodban, mit szeretnek annyira a zserbón, hát itt a válaszunk. Létezik olyan változat, amiből megtudod, hogy a szaftos töltelékkel turbózott élesztős tésztarétegek miért töltenek el mindenkit boldogsággal.
7. A tökéletes zserbó recept
Előre szeretnénk leszögezni, hogy a karácsony a szeretetről szól, tehát nem érdemes azon összeveszni, hogy a zserbó, vagy a mézes zserbó a finomabb dolog.
8. Hólabda: szuperfinom és irtó krémes
A hólabda a vendégségek, lakodalmak és a karácsony egyik legklasszikusabb sütije, ugyanis puha, krémes, kókuszos és még csokis is! Szóval ez a süti alapvetően képtelen arra, hogy ne legyen nagyon finom.
9. Csokikrémmel töltött keksz
Alapvetően sima lekvárral is megtöltheted, ráadásul olyannal, amilyennel csak szeretnéd, de a csokikrémmel és a kissé fanyarabb meggylekvárral issssteni!
10. A gyerekek kedvence: a kókuszgolyó
Talán minden gyerek első sütije, amit elkészít, az a kókuszgolyó. Valószínű azért, mert ez semmi hőkezelést nem igényel, sőt még kést sem kell hozzá használni, csak keverni és pacsmagolni, ami a gyerekeknek nagyon megy. 🙂 Másik előnye, hogy nagyon hamar készen van és irtó finom. Felnőttként sem kell lemondani erről a finomságról.
Ha tetszett a tartalom, akkor gyere vissza holnap, és nyisd ki a következő adventi ablakot a kalendáriumban. Exkluzív tartalmakért lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, vagy csekkold a videóinkat.