Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 csomag krémsajt (150 g-os kiszerelés)
- 1 üveg pesztó (185 g-os kiszerelés)
- 100 g pizzamozzarella
- 1 db tojás
- 10 g vaj
- 4 - 5 db olajban eltett szárított paradicsom
- 20 g dió
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 csomag krémsajt (150 g-os kiszerelés)
- 1 üveg pesztó (185 g-os kiszerelés)
- 100 g pizzamozzarella
- 1 db tojás
- 10 g vaj
- 4 - 5 db olajban eltett szárított paradicsom
- 20 g dió
A karácsonyfa elkészítéséhez a leveles tésztákat kicsomagoljuk, majd a rajta lévő sütőpapírral együtt egymásra fektetjük, és a kés tompa élével hosszanti alakban fenyőfa alakot vágunk belőle úgy, hogy a sütőpapírt ne vágjuk el, így mindkét tészta ugyanolyan formájú lesz.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, légkeveréses fokozaton. A krémsajtot a pesztóval egy tálban összekeverjük, majd az egyik formázott tésztára kenjük. A mozzarellát lereszeljük, majd a pesztós rétegre szórjuk. A másik formázott tésztát ennek a tetejére illesztjük, és a széleit lenyomkodjuk.
A sütőpapírral együtt tepsire tesszük a tésztát, majd vízszintes irányban, egymástól 3 cm távolságra bevagdossuk a tésztát a szélétől majdnem a közepéig, és az így kapott “ágakat” megcsavarjuk.
Tojással megkenjük a tetejét, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük, a tetejét még forrón megkenjük a vajjal. Végül kockázott szárított paradicsommal és aprított dióval díszítjük fel a karácsonyfát.

Elkészítési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a pesztós-sajtos karácsonyfa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több ünnepi fogás:
Narancsos kacsás pirított tészta
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Cserépedényben sült töltött káposzta
