Hozzávalók
Korma
- 2 tk köménymag
- 1 tk koriandermag
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 cm friss gyömbér
- 1 - 2 db zöld csili
- 1 csokor friss koriander
- 1 tk Cayenne-bors
- 1 tk garam masala
- 2 ek olaj
- 1 ek paradicsompüré
- 1 ek kókuszchips
- 1 ek őrölt mandula
- 1 mk só
Rogan josh
- 2 tk köménymag
- 1 tk fekete bors
- 1 tk koriandermag
- 2 ek olaj
- 1 db piros kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 4 - 5 cm-es friss gyömbér lereszelve
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk füstölt paprika
- 2 tk garam masala
- 1 mk kurkuma
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 db piros csili
- 1 csokor friss koriander felaprítva
- 1 mk só
Vindaloo
- 4 db szegfűszeg
- 2 tk édesköménymag
- 1 tk görögszénamag
- 2 tk koriandermag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 db szárított csili
- 4 - 5 cm-es friss gyömbér
- 1 csokor friss koriander
- 1 ek olaj
- 1 tk kurkuma
- ½ ek paradicsompüré
- 1 - 2 db piros csili
- 1 tk feketebors
- 1 mk só
3-féle currypaszta
Hozzávalók
Korma
- 2 tk köménymag
- 1 tk koriandermag
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 cm friss gyömbér
- 1 - 2 db zöld csili
- 1 csokor friss koriander
- 1 tk Cayenne-bors
- 1 tk garam masala
- 2 ek olaj
- 1 ek paradicsompüré
- 1 ek kókuszchips
- 1 ek őrölt mandula
- 1 mk só
Rogan josh
- 2 tk köménymag
- 1 tk fekete bors
- 1 tk koriandermag
- 2 ek olaj
- 1 db piros kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 4 - 5 cm-es friss gyömbér lereszelve
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk füstölt paprika
- 2 tk garam masala
- 1 mk kurkuma
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 db piros csili
- 1 csokor friss koriander felaprítva
- 1 mk só
Vindaloo
- 4 db szegfűszeg
- 2 tk édesköménymag
- 1 tk görögszénamag
- 2 tk koriandermag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 db szárított csili
- 4 - 5 cm-es friss gyömbér
- 1 csokor friss koriander
- 1 ek olaj
- 1 tk kurkuma
- ½ ek paradicsompüré
- 1 - 2 db piros csili
- 1 tk feketebors
- 1 mk só
Korma:
A köménymagot és a koriandermagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. A fokhagymát, a gyömbért, a csilit és a friss koriandert apróra vágjuk. Az összes többi hozzávalóval együtt az egészet vagy egy mozsárban vagy egy aprítógépben lezúzzuk, és kész is.
Rogan josh:
A köménymagot, a fekete borsot és a koriandermagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. Ezután egy aprítógépbe vagy mozsárba borítjuk. Ugyanabban a serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott kápia paprikát, és ezt is a a pirított fűszerekhez adjuk. Ezután az összes többi hozzávalóval együtt az egészet vagy egy mozsárban vagy egy aprítógépben lezúzzuk, és kész is.
Vindaloo:
A szegfűszeget, az édesköménymagot, a görögszénamagot és a koriandermagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. A fokhagymát, a csilit, a gyömbért és a koriandert felaprítjuk, és egy aprítógépbe vagy mozsárba tesszük. Hozzáadjuk a lepirított fűszereket és az összes többi hozzávalót, lezúzzuk, és kész is.