Hozzávalók
Mártogatós zöldségekhez
- 2 tk méz
- ½ fej vöröshagyma
- 2 ek passata
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 db nagyobb paradicsom
- ½ db kisebb chilipaprika
- 1 tk szójaszósz
- só, bors
- 1 mk füstölt paprika
- 1 mk szárított oregano
Salátaöntet
Az öntethez
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 ek worcester szósz
- ½ db citrom leve
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ujjnyi apróra vágott gyömbér
A salátához
- 1 marék spenót
- 1 marék rukkola
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- ½ db kígyóuborka
- pirított napraforgómag
Húspác
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek olívaolal
- 2 ek szójaszósz
- 1 mk worcester szósz
- só, bors
- 1 ek méz
- 1 ek dijoni mustár
Hozzávalók
Mártogatós zöldségekhez
- 2 tk méz
- ½ fej vöröshagyma
- 2 ek passata
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 db nagyobb paradicsom
- ½ db kisebb chilipaprika
- 1 tk szójaszósz
- só, bors
- 1 mk füstölt paprika
- 1 mk szárított oregano
Salátaöntet
Az öntethez
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 ek worcester szósz
- ½ db citrom leve
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ujjnyi apróra vágott gyömbér
A salátához
- 1 marék spenót
- 1 marék rukkola
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- ½ db kígyóuborka
- pirított napraforgómag
Húspác
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek olívaolal
- 2 ek szójaszósz
- 1 mk worcester szósz
- só, bors
- 1 ek méz
- 1 ek dijoni mustár
Mártogatós: zöldségekhez
A mézet egy kis serpenyőben enyhén karamellizáljuk az apróra vágott vöröshagymával, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot. Kis ideig hagyjuk pirulni, majd mehet hozzá a többi hozzávaló is. Kevergetve főzzük, hagyjuk, hogy picit sűrűsödjön, végül botmixerrel összezúzzuk. Hagyjuk kihűlni, majd kis tálkában tálaljuk.
Salátaöntet
Az öntet hozzávalóit egy kis üvegbe rakjuk és jól összerázzuk. A paprikákat, hagymát, uborkát kisebb szeletekre, a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. A salátaöntettel meglocsoljuk a salátát és már fogyaszthatjuk is!
Húspác
A fokhagymát fokhagymanyomóval átzúzzuk, összekeverjük a többi hozzávalóval és beleforgatjuk a csirkemelleket, és hagyjuk pácolódni pár órán át, de akár egész éjszakára is berakhatjuk pihenni a hűtőbe. Forró grillrácson vagy grillserpenyőben aranybarnára sütjük őket. A pácot természetesen használhatjuk akár csirkecombhoz vagy -szárnyhoz is.