Hozzávalók
Zöldfűszeres fűszervaj
- 20 dkg vaj
- 1 csokor petreszelyem
- 1 csokor koriander
- 1 csokor bazsalikom
- 1 kis marék snidling
- 1 mk só
- tört fekete bors
Kolbászos-fokhagymás fűszervaj
- 20 dkg vaj
- 10 dkg szárazkolbász
- 1 gerezd fokhagyma
Paradicsomos-sáfrányos fűszervaj
- 20 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 7 dkg szárított paradicsom
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 mk őrölt koriandermag
- 1 nagy csipet valódi sáfrány
- só, bors
Hozzávalók
Zöldfűszeres fűszervaj
- 20 dkg vaj
- 1 csokor petreszelyem
- 1 csokor koriander
- 1 csokor bazsalikom
- 1 kis marék snidling
- 1 mk só
- tört fekete bors
Kolbászos-fokhagymás fűszervaj
- 20 dkg vaj
- 10 dkg szárazkolbász
- 1 gerezd fokhagyma
Paradicsomos-sáfrányos fűszervaj
- 20 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 7 dkg szárított paradicsom
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 mk őrölt koriandermag
- 1 nagy csipet valódi sáfrány
- só, bors
Zöldfűszeres fűszervaj:
A zöldfűszereket késes aprítógépen finomra aprítjuk és a sós-borsos vajhoz keverjük. Egy 30 cm-es darab alufóliát kiterítünk, rákanalazzuk a zöldfűszeres vajat és a fóliát ráhajtva hengeresre formázzuk. Felhasználásig hűtőben tartjuk.
Kolbászos-fokhagymás fűszervaj:
A kolbászt vékony karikára vágjuk és egy forró, száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk. Beledobjuk egy késes aprítógépbe és egy gerezd fokhagymával együtt jó alaposan lezúzzuk, míg finom morzsává válik. A kolbászos-fokhagymás keveréket a vajhoz adjuk és alaposan összekeverjük.
Paradicsomos-sáfrányos fűszervaj:
A sáfrányt egy evőkanál forró vízbe áztatjuk, hogy a színét kiengedje. A petrezselymet és a szárított paradicsomot felaprítjuk és a vajhoz adjuk az őrölt fűszerekkel, sóval és borssal együtt. Ráöntjük a kiáztatott sáfrányt a vízzel együtt és az egészet jó alaposan összedolgozzuk.