Hozzávalók
- 1 kg cékla
- 1 tk egész kömény
- 100 ml ecet (10 %-os)
- 80 g cukor
- 2 tk só
A klasszikus céklasaláta
Hozzávalók
- 1 kg cékla
- 1 tk egész kömény
- 100 ml ecet (10 %-os)
- 80 g cukor
- 2 tk só
A céklákat alaposan megmossuk és megfőzzük őket kb. 1 óra alatt, meghámozzuk, majd felszeleteljük fél centi vastagra. 700 ml vizet felteszünk forrni a köménnyel, majd ha felforrt, mehet bele a cukor, a só, és az ecet.
Ezután a főzőlevet leszűrhetjük, ha nem akarjuk, hogy a köménymagok benne legyenek a savanyúságban. Az ecetes lébe beletesszük a felszeletelt céklát. Érdemes egy napig állni hagyni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.