Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- bő olaj a sütéshez
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 30 g parmezán
A legjobb sült krumpli köret
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- bő olaj a sütéshez
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 30 g parmezán
A krumplit nem pucoljuk meg, csak megmossuk. Cikkekre vágjuk és hideg vízzel átmossuk. Sós, forrásban lévő vízbe dobjuk 10 percre, majd leszűrjük. Ezután bő olajban aranybarnára sütjük, kiszedjük egy papírtörlőre és hagyjuk pár percet állni.
A fokhagymát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk és egy tálba rakjuk. Beleforgatjuk a megsült krumplit, sózzuk, borsozzuk és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Ha tetszett a legjobb sült krumpli köret receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!