Hozzávalók
- 1 szál rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- 1 tk cukor
- 2 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk tört bors
- ½ tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk fokhagymapor
- ½ tk curry
- 75 ml olívaolaj
- 75 ml étolaj
A tökéletes csirkemell-grillpác
Hozzávalók
- 1 szál rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- 1 tk cukor
- 2 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk tört bors
- ½ tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk fokhagymapor
- ½ tk curry
- 75 ml olívaolaj
- 75 ml étolaj
A csirkemell-grillpác elkészítéséhez a rozmaringot és a kakukkfüvet leveleire tépkedjük, majd finomra aprítjuk (ha zsenge a szára, akkor azt is belevághatjuk). Az összes fűszert összekeverjük, és ezzel kész is vagyunk a fűszerkeverékkel. Ezt kikeverjük a kétféle olajjal, és már használható is egy jó kis grillpartihoz.
Ezt a pácot nyugodtan elkészíthetitek előre, mert lezárt befőttesüvegben hetekig eláll a hűtőben. A húst ajánlatos egy éjszakára bepácolni, és csak közvetlenül grillezés előtt sózni, mivel a só vízelvonó hatása miatt kiszáradna a hús.
Elkészítési idő: 5 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!