Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 250 g liszt
- 1 tk só
A tökéletes olasz gnocchi receptje
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 250 g liszt
- 1 tk só
A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük és még melegen leszedjük a héját. Krumplinyomóval áttörjük és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Belekeverjük a lisztet és a sót, és homogén masszává gyúrjuk. Letakarjuk és fél órát hagyjuk állni. Ezután 4 részre osztjuk.
Lisztezett deszkán hosszú hengereket formázunk belőle, és tetszőleges nagyságú gnocchikat vágunk belőle. A klasszikus csíkozott minta kialakításához egy villán áthúzzuk, vagy a közepére rányomunk picit. Sós, gyöngyöző vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.
Ha tetszett a gnocchi receptje,csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!