Hirdetés

Alkoholmentes bloody mary ketchup

Hozzávalók

Hozzávalók
1
literhez
1 fej hagyma (kicsi)
5 gerezd fokhagyma
4 szál zellerszár
2 ek olívaolaj
2 tk sűrített paradicsom
1 tk só
1 tk bors
1 db piros chili
2 tk őrölt koriander
1 mk őrölt gyömbér
1 csipet kínai ötfűszer keverék
2 szem szegfűszeg
1 kg paradicsom
400 g passata
150 ml vörösborecet
2 ek Worcester szósz
2 tk sriracha szósz
50 g cukor
Hirdetés

Alkoholmentes bloody mary ketchup

Nem kell aggódni, alkoholt egyáltalán nem tartalmaz, mint a koktél, de enyhén fűszeres és nagyon izgi ketchupról van szó. :D Főzzétek meg és garantáljuk, hogy a család kedvence lesz! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
literhez
1 fej hagyma (kicsi)
5 gerezd fokhagyma
4 szál zellerszár
2 ek olívaolaj
2 tk sűrített paradicsom
1 tk só
1 tk bors
1 db piros chili
2 tk őrölt koriander
1 mk őrölt gyömbér
1 csipet kínai ötfűszer keverék
2 szem szegfűszeg
1 kg paradicsom
400 g passata
150 ml vörösborecet
2 ek Worcester szósz
2 tk sriracha szósz
50 g cukor

A hagymát, fokhagymát, zellert apróra vágjuk és egy mély lábosban olívaolajon 2-3 perc alatt üvegesre pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, beletesszük a sűrített paradicsomot és 1-2 percig pirítjuk. Rádobjuk a felkockázott paradicsomot, és megvárjuk, hogy egy kicsit összeessen.

Ezután jöhet a passata, vörösborecet, Worcester szósz, sriracha szósz és a cukor. Felforraljuk, majd alacsony lángon 1 órán át rotyogtatjuk. Utána leturmixoljuk, üvegekbe töltjük és hűtőben hetekig eláll.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások