Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kicsi)
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 szál zellerszár
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1 db piros chili
- 2 tk őrölt koriander
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 csipet kínai ötfűszer keverék
- 2 szem szegfűszeg
- 1 kg paradicsom
- 400 g passata
- 150 ml vörösborecet
- 2 ek Worcester szósz
- 2 tk sriracha szósz
- 50 g cukor
Alkoholmentes bloody mary ketchup
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kicsi)
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 szál zellerszár
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1 db piros chili
- 2 tk őrölt koriander
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 csipet kínai ötfűszer keverék
- 2 szem szegfűszeg
- 1 kg paradicsom
- 400 g passata
- 150 ml vörösborecet
- 2 ek Worcester szósz
- 2 tk sriracha szósz
- 50 g cukor
A hagymát, fokhagymát, zellert apróra vágjuk és egy mély lábosban olívaolajon 2-3 perc alatt üvegesre pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, beletesszük a sűrített paradicsomot és 1-2 percig pirítjuk. Rádobjuk a felkockázott paradicsomot, és megvárjuk, hogy egy kicsit összeessen.
Ezután jöhet a passata, vörösborecet, Worcester szósz, sriracha szósz és a cukor. Felforraljuk, majd alacsony lángon 1 órán át rotyogtatjuk. Utána leturmixoljuk, üvegekbe töltjük és hűtőben hetekig eláll.