Hozzávalók
- 2 l víz
- 4 db fahéjrúd
- 10 szem szegfűszeg
- 7 ek cukor
- 2 db citrom leve
- 1 kg keményebb fajta alma (tisztított mennyiség)
Almakompót
Hozzávalók
- 2 l víz
- 4 db fahéjrúd
- 10 szem szegfűszeg
- 7 ek cukor
- 2 db citrom leve
- 1 kg keményebb fajta alma (tisztított mennyiség)
Az alma kivételével a hozzávalókat felforraljuk egy nagy lábasban. Az almát megtisztítjuk, és 2-3 cm-es kockákra vágjuk. Belerakjuk a szirupba, és közepes lángon addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a gyümölcsök. Ez kb. fél óra, almafajtától függően.
Hidegen és melegen is fogyasztható. Dunsztolás nélkül 2-3 napig biztosan eláll a hűtőben.
Ha tetszett a almakompót receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!