Hozzávalók
- 150 g fekete rizs
- 2 marék friss spenót
- 100 g ricotta
- só, bors
- 2 ek olívaolaj + a tetejére
- 3 ek aszalt meggy
Aszalt meggyes fekete rizs
Hozzávalók
- 150 g fekete rizs
- 2 marék friss spenót
- 100 g ricotta
- só, bors
- 2 ek olívaolaj + a tetejére
- 3 ek aszalt meggy
A fekete rizst sós vízben megfőzzük. Nem kell megijjedni, sokkal keményebb lesz mint a fehér. Ha megfőtt, leszűrjük és kihűtjük. Egy nagy keverőtálban a rizst összeforgatjuk az olívaolajjal, aszalt meggyel, spenóttal és ha akarunk tehetünk egy keveset a ricottából is belőle. A ricottával megszórva és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Sült húsok, halak, grillezett sajt mellé is tökéletes köret.