Hozzávalók
- 2 db tojássárgája
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- ½ tk dijoni mustár
- 3 db szardella
- 1 tk Worcester szósz
- 150 ml olaj
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
- 20 g parmezán
- ½ db citrom leve
- egy kevés víz
Az eredeti Cézár-öntet
Hozzávalók
- 2 db tojássárgája
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- ½ tk dijoni mustár
- 3 db szardella
- 1 tk Worcester szósz
- 150 ml olaj
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
- 20 g parmezán
- ½ db citrom leve
- egy kevés víz
A tojássárgákat egy tálban elkeverjük a fokhagymával, a mustárral, a szétnyomkodott szardellával, és a Worcester szósszal. Ezután szép lassan hozzácsorgatjuk a kétfajta olajat, miközben habverővel keverjük az egészet, hogy ne csapódjon ki. Miután felvette az összes olajat, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt, és elkeverjük az egészet a citromlével. Ha kicsit hígabb öntetet szeretnénk, adjunk hozzá egy kis vizet. Friss salival tálaljuk.