Hozzávalók
- 8 szelet olasz szalámi
- 4 szelet prosciutto sonka
- 5 - 6 szem száras kapribogyó
- 6 - 8 szem fekete olívabogyó
- 6 - 8 szem zöld olívabogyó
- 2 ek kapribogyó
- 4 - 5 levél rukkola
A marinált paprikához
- 500 g színes kaliforniai paprika
- 1 szál újhagyma felszeltelve
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só, bors
A pácolt mozzarellához
- 200 g mini mozzarella golyó
- 1 csokor friss petrezselyem felaprítva
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek olaj
- bors
A paradicsomos bruschettához
- ½ db bagett 4 szeletbe vágva
- 3 - 4 szem koktélparadicsom
- 250 g ricotta
- 6 - 7 szem szárított paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só, bors
- 4 - 5 levél friss bazsalikom
A gorgonzolás crostinihez
- 4 szelet 3-4 mm vastagra vágott bagett
- 4 ek gorgonzola
Az ultimate antipasti tál
Hozzávalók
- 8 szelet olasz szalámi
- 4 szelet prosciutto sonka
- 5 - 6 szem száras kapribogyó
- 6 - 8 szem fekete olívabogyó
- 6 - 8 szem zöld olívabogyó
- 2 ek kapribogyó
- 4 - 5 levél rukkola
A marinált paprikához
- 500 g színes kaliforniai paprika
- 1 szál újhagyma felszeltelve
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só, bors
A pácolt mozzarellához
- 200 g mini mozzarella golyó
- 1 csokor friss petrezselyem felaprítva
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek olaj
- bors
A paradicsomos bruschettához
- ½ db bagett 4 szeletbe vágva
- 3 - 4 szem koktélparadicsom
- 250 g ricotta
- 6 - 7 szem szárított paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só, bors
- 4 - 5 levél friss bazsalikom
A gorgonzolás crostinihez
- 4 szelet 3-4 mm vastagra vágott bagett
- 4 ek gorgonzola
A marinált paprikákhoz a paprikát sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem feketedik a héja. Ekkor kivesszük és még forrón egy tálba rakjuk, fóliával lefedjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt leszedjük a héját, nagy darabokra vágjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük és fél órán át hagyjuk állni.
A pácolt mozzarella hozzávalóit szintén összekeverjük és ezt is minimum fél órát hagyjuk állni.
A bruschettához a bagettszeleteket megpirítjuk. A szárított paradicsomot, ricottát, fokhagymát, olívaolajat egy aprítógépben krémesre zúzzuk, majd sózzuk, borsozzuk és megkenjük vele a pirított kenyérszeleteket. Felszeleteljük a koktélparikat és a bazsalikommal együtt a tetejére rakjuk.
A crostinihez a bagettszeleteket megpirítjuk, rárakjuk a gorgonzolát.
Összerakjuk a tálat: egy nagy deszkán kis tálkába rakjuk a mozzarellát, a sült paprikát, a száras kaprit. Rusztikusan rápakoljuk a crostiniket, bruschettákat és a maradék helyre tesszük a sonkákat és a tetejükre szórjuk a kapribogyót, a kétféle olívabogyót, rukkolát és az egészet meglocsoljuk olívaolajjal.
Ha tetszett az antipasti tál receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!