Hozzávalók
- 2 szál friss, egész torma
- 1 csokor friss bazsalikom, a szárával együtt
- 5 ek majonéz
- 1 db citrom
- só, bors
Bazsalikomos tormakrém
Hozzávalók
- 2 szál friss, egész torma
- 1 csokor friss bazsalikom, a szárával együtt
- 5 ek majonéz
- 1 db citrom
- só, bors
A tormákat lereszeljük, belerakjuk egy tálba, felengedjük hideg vízzel, belefacsarjuk fél citrom levét és 3-4 percig hagyjuk benne állni. Ezután leszűrjük és belerakjuk egy tálba. Összekeverjük a majonézzel, felaprított friss bazsalikommal, 1 teáskanál citromlével, sózzuk, borsozzuk és kész is. Sült/főtt húsok mellé, sült krumplihoz tökéletes mártogatós.