A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g sütőtök
- 1 l víz
- 300 g kristálycukor
- 3 rúd fahéj
- 10 db szegfűszeg
- 50 ml ecet
- 1 db citrom reszelt héja és kifacsart leve
- 1 csipet só
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g sütőtök
- 1 l víz
- 300 g kristálycukor
- 3 rúd fahéj
- 10 db szegfűszeg
- 50 ml ecet
- 1 db citrom reszelt héja és kifacsart leve
- 1 csipet só
Az édes-savanyú sütőtökbefőtt elkészítéséhez először is a sütőtököt megpucoljuk és 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A többi alapanyagot egy lábosba tesszük és felfőzzük, forrástól számítva 5 percig. Ezután mehetnek bele a sütőtökkockák, és addig főzzük gyöngyözően, míg meg nem puhulnak, ez 15-20 perc. (Attól függ, mennyire volt érett a sütőtök.)
Még forrón csírátlanított befőttesüvegekbe adagoljuk, rácsavarjuk a fedelét, és fejre állítva hagyjuk kihűlni, majd mehet a hűtőbe vagy a spájzba várni, hogy a megfelelő pillanatban elcsavarjuk a fejét… 🙂
- Elkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: 20-25 perc
- Hűtési idő: 2 óra
Ha tetszett az édes-savanyú sütőtökbefőtt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Vannak receptek, amik nélkül nem élet az élet. Íme még több alapkészítmény, amiket jó, ha tudtok, hogyan készülnek:
Házi ecetes fokhagyma sajtos-tejfölös lángoson