Hirdetés

Hozzávalók

4
üveg baracklekvárhoz:
1 kg kajszibarack
500 g 2:1 befőzőcukor
0,5 citrom leve
Hirdetés

Ez a baracklekvár palacsintában a legjobb!

Szerintünk akkor jártok a legjobban, ha minden egyes gyümölcsszezon idején összedobtok otthon egy isteni lekvárt az aktuális gyümölcsből. Most a közelgő barackszezon miatt hoztunk nektek egy szuper baracklekvár receptet, amit aztán palacsintába töltöttünk és megettük az egészet.
Hirdetés

Hozzávalók

4
üveg baracklekvárhoz:
1 kg kajszibarack
500 g 2:1 befőzőcukor
0,5 citrom leve

A barackokat forró vízbe dobjuk kb. 2-3 percre, majd hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héjukat. Kimagozzuk őket, kisebb darabokra vágjuk és a cukorral együtt egy edénybe rakjuk. Kevergetve kb. 10 percig főzzük, közben hozzáfacsarjuk a citrom levét. Botmixerrel lezúzzuk rusztikusra, hogy maradjanak kisebb darabok a barackból, vagy teljesen, ahogy szeretjük. Forrón üvegekbe töltjük, fejtetőre állítjuk vagy a legtökéletesebb módon felhasználjuk, azaz palacsintába töltjük! Palacsinta recept itt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások