Hozzávalók
- 1 kg kajszibarack
- 500 g 2:1 befőzőcukor
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
- 1 kg kajszibarack
- 500 g 2:1 befőzőcukor
- ½ db citrom leve
A barackokat forró vízbe dobjuk kb. 2-3 percre, majd hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héjukat. Kimagozzuk őket, kisebb darabokra vágjuk és a cukorral együtt egy edénybe rakjuk. Kevergetve kb. 10 percig főzzük, közben hozzáfacsarjuk a citrom levét. Botmixerrel lezúzzuk rusztikusra, hogy maradjanak kisebb darabok a barackból, vagy teljesen, ahogy szeretjük. Forrón üvegekbe töltjük, fejtetőre állítjuk vagy a legtökéletesebb módon felhasználjuk, azaz palacsintába töltjük! Palacsinta recept itt.