Hozzávalók
A házi majonézhez
- 3 db tojás sárgája
- ½ tk só
- 0.25 tk fehérbors
- 1 tk mustár
- ½ l semleges ízű étolaj
- ½ tk citromlé
- 1 tk jéghideg víz
A tojássalátához
- 6 db tojás
- 1 db szárzeller
- 2 db újhagyma (világoszöld és fehér része)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom héja
- 2 nagy ek házi majonéz
- 1 mk mustár
- ½ db citrom leve
- ½ mk fehérbors
A tavaszi túrókrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg túró
- 5 dkg vaj
- 1 ek citromlé
- ½ csokor petrezselyem, menta
- 5 dkg tökmag
- 1 tk tökmagolaj/olívaolaj
- 50 ml tejföl
Hozzávalók
A házi majonézhez
- 3 db tojás sárgája
- ½ tk só
- 0.25 tk fehérbors
- 1 tk mustár
- ½ l semleges ízű étolaj
- ½ tk citromlé
- 1 tk jéghideg víz
A tojássalátához
- 6 db tojás
- 1 db szárzeller
- 2 db újhagyma (világoszöld és fehér része)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom héja
- 2 nagy ek házi majonéz
- 1 mk mustár
- ½ db citrom leve
- ½ mk fehérbors
A tavaszi túrókrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg túró
- 5 dkg vaj
- 1 ek citromlé
- ½ csokor petrezselyem, menta
- 5 dkg tökmag
- 1 tk tökmagolaj/olívaolaj
- 50 ml tejföl
A házi majonézhez a tojások sárgáját robotgéppel elkezdjük kikeverni a sóval és a mustárral. Részletekben hozzáadagoljuk az olajat, úgy, hogy eleinte csak cseppenként a végén pedig vékony sugárban kerüljön bele. Belefacsarjuk a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és öntünk bele egy kevés vizet, hogy az állaga teljesen krémes legyen. Még egy utolsót keverünk rajta és félretesszük.
A tojássaláta elkészítése
Egy lábosban felteszünk vizet forrni és ráhelyezzük a bambuszpárolót. Amikor a víz már gőzölög, a párolóba rakjuk a tojásokat, lefedjük és kb. 10 percig gőzöljük. Eközben a szárzellert, az újhagymát valamint a petrezselymet finomra aprítjuk és egy tálba tesszük. Az időközben elkészült tojásokat, jeges vízben lehűtjük, megpucoljuk és a zöldségekhez adjuk. Reszelünk bele citromhéjat, teszünk bele egy nagy kanál majonézt és egy villa segítségével összetörjük. Adunk hozzá még egy kanál mustárt, citromlevet, fehérborsot, és egy kis majonézt, hogy kellőképp krémes legyen.
A túrókrém elkészítése
Egy keverőtálba teszünk két gerezd finomra vágott fokhagymát, tehéntúrót, juhtúrót és puha vajat. Az egészet villával összetörjük és facsarunk bele egy kis citromlevet. A petrezselymet apróra vágjuk és a túrós keverékhez adjuk. A tökmagot durvára vágjuk és egy mozsárban a tökmagolajjal pépesre zúzzuk. A tökmagpépet és a tejfölt a túrókrémhez adjuk és az egészet összeforgatjuk, tálaláskor megszórjuk egy kevés tökmaggal.
A fantasztikus rusztikus zsemle receptjét itt találjátok.
Ha tetszett a tavaszi szendvicskrémek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!