Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Fűszeres chiliolaj

Hozzávalók

1
kis üveghez
+
250 ml olaj
100 ml repceolaj
2 ek chilipehely
4 db csillagánizs
2 egész fahéj
3 db babérlevél
1 ek őrölt szecsuáni bors
3 tk só
8 db kardamommag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fűszeres chiliolaj

Az ázsiai konyhában rengetegszer használnak chiliolajat: levesekhez, tésztákhoz, húsokhoz, salátákhoz, úgyhogy itt az ideje beújítani egy kis fűszeresebb változattal, akár a vasárnapi húslevesbe, darált paprika helyett.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
kis üveghez
+
250 ml olaj
100 ml repceolaj
2 ek chilipehely
4 db csillagánizs
2 egész fahéj
3 db babérlevél
1 ek őrölt szecsuáni bors
3 tk só
8 db kardamommag
Bevásárlólistához adom

Egy serpenyőben 2-3 percig pirítjuk a fűszereket (kivéve a chilipelyhet), amíg el nem kezdenek illatozni. Egy gyorsforralóba rakjuk őket, felöntjük az olajokkal és felmelegítjük. Pár percig melegítjük alacsony hőfokon, majd elzárjuk. Fél órát hagyjuk állni benne.

Ezután egy gézlappal kibélelt szűrőn keresztül egy üvegbe töltjük. Beleszórjuk a chilipelyhet, sót és 1-2 csillagánizst, fahéjat, kardamommagot (amit előzőleg hőkezeltünk). Hónapokig eláll.

Fűszeres chiliolaj

Ha tetszett a fűszeres chiliolaj recetpje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások