Hozzávalók
- 250 ml olaj
- 100 ml repceolaj
- 2 ek chilipehely
- 4 db csillagánizs
- 2 egész fahéj
- 3 db babérlevél
- 1 ek őrölt szecsuáni bors
- 3 tk só
- 8 db kardamommag
Fűszeres chiliolaj
Hozzávalók
- 250 ml olaj
- 100 ml repceolaj
- 2 ek chilipehely
- 4 db csillagánizs
- 2 egész fahéj
- 3 db babérlevél
- 1 ek őrölt szecsuáni bors
- 3 tk só
- 8 db kardamommag
Egy serpenyőben 2-3 percig pirítjuk a fűszereket (kivéve a chilipelyhet), amíg el nem kezdenek illatozni. Egy gyorsforralóba rakjuk őket, felöntjük az olajokkal és felmelegítjük. Pár percig melegítjük alacsony hőfokon, majd elzárjuk. Fél órát hagyjuk állni benne.
Ezután egy gézlappal kibélelt szűrőn keresztül egy üvegbe töltjük. Beleszórjuk a chilipelyhet, sót és 1-2 csillagánizst, fahéjat, kardamommagot (amit előzőleg hőkezeltünk). Hónapokig eláll.
Ha tetszett a fűszeres chiliolaj recetpje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!