Hozzávalók
- 6 ek barna cukor
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 1 mk só
- 2 csipet bors
- 5 db narancs
- 1 db citrom
- 2 db alma
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 késhegynyi gyömbér
- 1 ek almaecet
- 1 marék mazsola
Fűszeres narancs chutney
Hozzávalók
- 6 ek barna cukor
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 1 mk só
- 2 csipet bors
- 5 db narancs
- 1 db citrom
- 2 db alma
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 késhegynyi gyömbér
- 1 ek almaecet
- 1 marék mazsola
Fotó: Szilágyi NóriAz almát és a hagymát megpucoljuk, majd kisebb kockákra vágjuk. 1 ek cukrot karamellizálunk, rádobjuk a hagymát és 3-4 percig kevergetjük, majd jöhet az alma, amivel 10 percig pároljuk, közben rálocsolunk fél deci vizet. A narancsok héját levágjuk, a fehér résszel együtt, majd a hártyákat is eltávolítjuk egy éles késsel.
Összevágjuk a filézett narancsot és az edénybe dobjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes lángon, kevergetve addig főzzük amíg összeesnek a gyümölcsök (kb. 40 perc). Még forrón tiszta üvegekbe töltjük és lezárjuk.