A klasszikus, egy éjszakán át főzött szilvalekvár mellett, ez a kb. egy óra alatt elkészíthető, gyömbéres, fűszeres verzió is szuperül mutat majd a kamrapolcon. Bármihez tökéletes, de szerintünk a legjobb ha gyorsan összedobtok mellé mondjuk egy császármorzsát!
A szilvát kimagozzuk és egy lábosba rakjuk. Hozzáadjuk a cukrot, fűszereket, a vaníliarúd kikapart magjait és belereszeljük a gyömbért. Időnként kevergetve kb. 1 órán át főzzük, majd sterilizált üvegekbe töltjük, rázárjuk a tetejüket és fejjel lefelé fordítjuk.
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.