Hirdetés
Green Kitchen

Gesztenyés gravy

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g csirkeszárny
1 szál répa
2 szál zellerszár
1 szál fehérrépa
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
olaj
1 l marhaalaplé
1 l víz
100 ml portói
50 g vaj
100 g főtt gesztenye
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés gravy

Ez a gravy annyiban tér el a hagyományostól, hogy szuperkrémes lesz a gesztenye miatt. Bármilyen hús mellé tökéletes mártás.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g csirkeszárny
1 szál répa
2 szál zellerszár
1 szál fehérrépa
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
olaj
1 l marhaalaplé
1 l víz
100 ml portói
50 g vaj
100 g főtt gesztenye
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkeszárnyat összekeverjük a nagy darabokra vágott zöldségekkel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd tepsire rakjuk először a zöldségeket, erre a húst, és 220 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben az alaplevet felére forraljuk.

A megsült dolgokat egy nagy lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, és az egészet a ¾-ére forraljuk. Beleöntjük a redukált alaplevet, és ezzel is 20 percig forraljuk. Ezután az egészet alaposan átpasszírozzuk egy szűrőn, majd beleszórjuk a gesztenyét és 10 percig forraljuk. Leturmixoljuk, beleöntjük a bort, majd ha nagyjából elpárolgott belekeverjük a vajat, és kész.

Gesztenyés gravy
Gesztenyés gravy

Ha tetszett a gesztenyés gravy receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások