Hozzávalók
- 500 g csirkeszárny
- 1 szál répa
- 2 szál zellerszár
- 1 szál fehérrépa
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- olaj
- 1 l marhaalaplé
- 1 l víz
- 100 ml portói
- 50 g vaj
- 100 g főtt gesztenye
Gesztenyés gravy
Hozzávalók
- 500 g csirkeszárny
- 1 szál répa
- 2 szál zellerszár
- 1 szál fehérrépa
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- olaj
- 1 l marhaalaplé
- 1 l víz
- 100 ml portói
- 50 g vaj
- 100 g főtt gesztenye
A csirkeszárnyat összekeverjük a nagy darabokra vágott zöldségekkel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd tepsire rakjuk először a zöldségeket, erre a húst, és 220 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben az alaplevet felére forraljuk.
A megsült dolgokat egy nagy lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, és az egészet a ¾-ére forraljuk. Beleöntjük a redukált alaplevet, és ezzel is 20 percig forraljuk. Ezután az egészet alaposan átpasszírozzuk egy szűrőn, majd beleszórjuk a gesztenyét és 10 percig forraljuk. Leturmixoljuk, beleöntjük a bort, majd ha nagyjából elpárolgott belekeverjük a vajat, és kész.
Ha tetszett a gesztenyés gravy receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!