Hozzávalók
A krémhez
- 3 ek vaj
- 3 ek liszt
- 500 ml tej
- só, bors
- 2 csipet szerecsendió
- 2 mk pirospaprika
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 400 g csiperkegomba
A szendvicsekhez
- 3 - 4 szelet kenyér
- reszelt sajt
Hozzávalók
A krémhez
- 3 ek vaj
- 3 ek liszt
- 500 ml tej
- só, bors
- 2 csipet szerecsendió
- 2 mk pirospaprika
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 400 g csiperkegomba
A szendvicsekhez
- 3 - 4 szelet kenyér
- reszelt sajt
A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd fokozatasan, folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika, gyakorlatilag egy besamel mártást készítünk, majd félrehúzzuk az edényt.
A hagymát, a fokhagymát és a gombát apróra vágjuk. Az olajon megdintszteljük a hagymákat, majd mehet rá a gomba. Lepirítjuk, hogy összeessen, majd belekeverjük a besamel mártásba. Rákenjük a krémet a kenyérszeletekre, mehet rá egy nagy adag reszelt sajt, és melegszendvicssütőben vagy 190 fokra előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot. Hűtőben vagy fagyasztóban is eláll a krém.

Ha tetszett a gombás melegszendvicskrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
