Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 4 db körte
- 4 cm-es gyömbér
- 30 ml sötét szójaszósz
- 150 ml víz
- 1 ek őrölt szecsuáni bors
- 1 db chili
- 200 ml Jägermeister Scharf
- 1 tk keményítő
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 4 db körte
- 4 cm-es gyömbér
- 30 ml sötét szójaszósz
- 150 ml víz
- 1 ek őrölt szecsuáni bors
- 1 db chili
- 200 ml Jägermeister Scharf
- 1 tk keményítő
Így készül a thai BBQ szósz.
Egy közepes lábasban felhevítjük az olajat és rádobjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. 2-3 percig pirítjuk közepes lángon, majd megsózzuk és rádobjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt körtét és a finomra reszelt gyömbért is.
Hozzáadjuk a szójaszószt, a vizet, a szecsuáni borsot és az elfelezett chilit és 10 percig főzzük. Beleöntjük a Jägermeister Scharfot és kb. 25 percig főzzük. A keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel és ezzel sűrítjük a szószunkat.
Még forrón, csírátlanított üvegekbe töltve 1-2 hónapig simán eláll, így érdemes betárazni belőle a nyári grillpartykra.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a gyömbéres-szecsuáni borsos thai BBQ szósz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több fullos grilles kaja:
3-féle pácolt csípős csirkecomb grillen
Sajtos csirke fajitas és vega fajitas tacóba töltve
Céklás quinoasaláta grillsajttal és rózsaszín krumplipürével