Hozzávalók
a tojásfehérjés változathoz
- 2 db tojásfehérje (közepes tojásból)
- só
- bors
- ½ db citrom leve
- 370 ml napraforgó-étolaj
- 1 tk víz
a tojássárgájás majonézhez
- 2 db tojássárgája
- só
- bors
- ½ db citrom leve
- 200 - 220 ml napraforgó-étolaj
- pár csepp víz, ha szükséges
Házi majonéz kétféleképpen
Hozzávalók
a tojásfehérjés változathoz
- 2 db tojásfehérje (közepes tojásból)
- só
- bors
- ½ db citrom leve
- 370 ml napraforgó-étolaj
- 1 tk víz
a tojássárgájás majonézhez
- 2 db tojássárgája
- só
- bors
- ½ db citrom leve
- 200 - 220 ml napraforgó-étolaj
- pár csepp víz, ha szükséges
Tojásfehérjés változathoz:
A tojásfehérjét, sót, borsot, citromlevet egy magas falú edénybe rakjuk, felöntjük az olajjal és botmixerrel először az alsó részen kezdjük el krémesíteni a készülő majonézt, majd ahogy világosodik a krém, jövünk egyre feljebb, közben hozzáadjuk a vizet is, végül az egész majonézt homogén, világos színűre habosítjuk.
Tojássárgájás majonézhez:
Minden hozzávalót egy magas falú edénybe rakunk és elkezdjük botmixerrel krémesíteni. Ha túl hígnak tűnne, adunk hozzá még kevés olajat, ha túl sűrűnek bizonyul, kerülhet hozzá pár csepp víz.