Hirdetés

Házi pisztáciakrém - OMG!

Hozzávalók

4
db, 180 ml-es üveghez
+
400 g hántolt pisztácia
150 ml mogyoróolaj (vagy sima)
140 g porcukor
3 ek tejpor
200 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi pisztáciakrém - OMG!

Nem olyan régen említettem valahol, hogy a mogyorókrémet én evőkanállal eszegetem. Na! Az van, hogy a pisztáciakrémmel egészen hasonló a helyzet, sőt ha lehet mondani, még durvább is. Amúgy ha egy adag mascarponéval kikeveritek, máris tökéletes tortakrémet kaptok, de önmagában vagy kenyérre/kalácsra kenve is szuperjóóó!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
db, 180 ml-es üveghez
+
400 g hántolt pisztácia
150 ml mogyoróolaj (vagy sima)
140 g porcukor
3 ek tejpor
200 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

A pisztáciát egy tepsibe szórjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig pirítjuk, majd egy turmixgépbe vagy aprítóba rakjuk, és elkezdjük lezúzni. Mikor már rusztikusabb állagú az alap, felöntjük az olajjal, beleszórjuk a porcukrot és a tejport, egy újabbat zúzunk rajta, majd áttöltjük egy magasabb falú edénybe.

A tejszínt felforraljuk, ráöntjük a pisztáciaalapra, és botmixerrel tökéletesítjük a krémet, mivel ezzel lehet igazán krémessé tenni ezt a csodát. Kis üvegekbe töltve, hűtőben eláll 1 hétig simán. Elképzelhető, hogy tovább is eltartható, de ez még sosem derült ki, mert pár nap alatt elfogyott. 😀

Ha tetszett a házi pisztáciakrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások