Hozzávalók
- 3 db camembert sajt
- 1 fej lila hagyma
- 1 db chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 2 tk egész bors
- 2 tk egész szegfűszeg
- 2 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- kb. 500 ml repceolaj
Hermelin
Hozzávalók
- 3 db camembert sajt
- 1 fej lila hagyma
- 1 db chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 2 tk egész bors
- 2 tk egész szegfűszeg
- 2 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- kb. 500 ml repceolaj
A hermelin elkészítéséhez a sajtokat vízszintesen elfelezzük. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, a chilipaprikát hosszában elfelezzük, a fokhagymákat megroppantjuk (nem baj, ha darabokra esik). A sajtszeleteket megszórjuk a pirospaprikával, majd egyet beleteszünk az üveg aljába.
Ráteszünk egy szelet lila hagymát, egy kis darab fokhagymát, megszórjuk pár szem egész borssal, szegfűszeggel, majd jöhet egy újabb füstölt paprikával megszórt sajt, lila hagyma, fokhagyma, bors, szegfűszeg. Ezt addig ismételjük, amíg meg nem telik az üveg.
A végén beledobjuk a chilipaprikát, beleállítjuk az üveg oldalába a kakukkfüvet és a rozmaringot is, majd felöntjük annyi olajjal, ami ellepi. Lezárjuk és hűtőbe tesszük legalább egy, de akár két hétre. Friss kenyérrel, esetleg némi szardellával és zöldségekkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Pihentetés: 1-2 hét
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több camembert:
Édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel