Hozzávalók
- 7 db kápia paprika (nagy)
- 100 g fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 40 g szárított paradicsom
- 1 db piros chilipaprika
- 150 g parmezán
- só, bors
Kápiapesztó
Hozzávalók
- 7 db kápia paprika (nagy)
- 100 g fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 40 g szárított paradicsom
- 1 db piros chilipaprika
- 150 g parmezán
- só, bors
A kápia paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd egy tálba tesszük és 10 percre fóliával lefedjük. Ezután meghámozzuk, eltávolítjuk a magját és hagyjuk kihűlni.
A fenyőmagot egy száraz serpenyőben, közepes lángon, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd robotgépbe tesszük a kápia paprikával, a fokhagymával, az olívaolajjal és a szárított paradicsommal.
A chilit forrásban lévő vízben 2-4 percig főzzük, majd kiszedjük, hagyjuk kihűlni, és a robotgépbe téve az egészet pürésítjük. Ha ez kész, hozzákeverjük a reszelt parmezánt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett a kápiapesztó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!